Jadłospis od 19.10.2020 do 23.10.2020

19.10.2020 – 23.10.2020

PONIEDZIAŁEK 19.10.2020
Ś.Pieczywo pszenne i razowe , masło , pasztecik drobiowy , ogórek kiszony

    herbata z cytryną i miodem , kawa inka z mlekiem , jogurt naturalny z dodatkiem granoli

O. Zupa – żurek z ziemniakami zabielany śmietaną z dodatkiem czosnku , pyzy z mięsem

     i cebulką , kompot z owoców mieszanych

P. Owoc – banan                                                  Alergeny 1,3,7,9                             Kcal 920
20.10.2020
Ś. Bułka grahamka i kajzerka ,masło serek Almette -śmietankowy , rzodkiewka ,szczypiorek

     herbata z cytryną i miodem , kawa zbożowa z mlekiem , porcja gruszki i marchewki

O. Zupa – kalafiorowa z ziemniakami na wywarze jarzynowym kasza jaglana , polędwiczki

     wieprzowe w sosie z koperkiem , , kompot owocowy , woda z cytryną i miodem

P. Wafle ryżowe w polewie malinowej           Alergeny: 1,3,7,9                             Kcal 1030
ŚRODA 21.10.2020
Ś. Stół szwedzki- pieczywo pszenne i razowe , masło czosnkowe, szynka wiejska , ser żółty

    – wędzony ,pomidor , ogórek zielony , sałata lodowa , herbata z cytryną i miodem , kawa

     zbożowa z mlekiem , sok wyciskany z marchewki , jabłka i pomarańcza

O. Zupa – pomidorowa z ryżem na wywarze jarzynowym , ziemniaki z koperkiem , paluszki

    rybne z dorsza , surówka z kapusty kiszonej marchewki i jabłka , kompot wiśniowy

    woda z cytryna

P. Mleczko smakowe -waniliowe              Alergeny 1,7,9                                Kcal 1090
CZWARTEK 22.10.2020
Ś. Pieczywo ciemne i pszenne ,masło z czosnkiem pasta z kiełbasy , ogórek kiszony , herbata

     z cytryną , kawa inka z mlekiem , porcja brzoskwini ,herbatnik

O. Zupa – rosół z makaronem przepiórczym , ziemniaki z koperkiem , potrawka z mięsa

     drobiowego , mini marchewki gotowane , kompot z owoców różnych , woda z cytryną

     miodem i dodatkiem mięty

P. Budyń czekoladowy – ciasteczko biszkoptowe     Alergeny: 1,7, 9              Kcal 1030
PIĄTEK 23.10.2020
Ś. Rogalik , masło , owsianka z mlekiem , serek homogenizowany -owoce leśne , herbata

     herbata z cytryną i miodem , porcja jabłka i marchewki

O. Zupa – zupa fasolowa z ziemniakami i majerankiem , makaron z mąki pszenicznej polany

     musem truskawkowym , woda z cytryną i miodem , kompot wieloowocowy

P. Soczek -kubuś                                                     Alergeny: 1,7,9                      Kcal 930

Dzieci dodatkowo otrzymują: do picia wodę mineralną oraz warzywa i owoce między posiłkami

Intendent: Kucharka: Dyrektor: